Äntligen LP1

Två fina flickor Qurry och Milla i solskenet, 2 flickor som båda kan titulera sig LP1

Ja, precis som rubriken säger så har vi nu fått ännu en LP1-titel i familjen. Milla-lilla klarade sig upp i poängen för ett 1:a pris,hennes 3:e förstapris, den 10 mars.

Tävlingen gick av stapeln i ett ridhus i Fagersta. Vi valde mellan att åka dit och att anmäla oss till tävlingen i Söderköping. Många av våra träningskompisar skulle vara med där och det hade ju varit roligt att vara på plats och heja på varandra, men ..jag funderade fram och tillbaka och tänkte på hur den planen kan bli på våren. Jag vet ju att Milla ej vill sätta sig om det är blött och lerigt, nej, då lägger hon sig hellre. Valde därför Fagersta och det gick ju bra. Så underbart att nu få koncentrera sig på tvåan. Mycket roligare med lite nya moment. I Fagersta hade de tävling i två ridhus och vi träffade där Siw som kammade hem ett 1:apris i tvåan med sin entlebucher. Jätteroligt att träffa bekanta fast man är på bortaplan och jätteroligt att det gick så bra för dem.

I veckan innan tävlingen tog jag tjejerna med mig på en promenad till ridhuset i Eriksberg för lite träning och ug, så kul de tyckte det var, båda två!

Vi har också varit med på rallylydnadsträning några gånger. Det är Brita Holm som gått utbildning till instruktör och bjudit in lite hundar till att delta i hennes kurs som hon ska ha för att sen bli färdig instruktör.  Träningen har varit förlagd till Rödmossen så det är ju så gott som på hemmaplan och jätteroligt har det varit, men vi har en gång kvar. Ser fram mot söndagen Brita!

Onsdagar bär det iväg till Fillingarum för lydnadsträning hos Ingela. Alltid lika kul och givande. Mitt gäng tränar på onsdageftermiddagar men då mitt jobb gör att jag ofta missar den tiden så är Ingela så bussig och låter mig komma på andra tider. Man vill ju inte missa något!

För övrigt njuter vi nu av att det börjar bli lite varmare. Här lite bilder på mina djur, alla samlade nära varandra utanför stallet. Härligt!

Atlas får lite mat i rasthagen efter ridningen

 

Kajsa ligger och njuter i solen. Hon ligger i min ridväst som säkert också är varm efter ridningen

 

Qurry och Milla, som varit med på tur slappar utanför stallet och Sessan tittar fram vid stalldörren.

Idag har Ywonne varit och ultraljudsbehandlat Atlas och hon tyckte han kändes väldigt fräsch och fin nu. Härligt! Hon kommer till honom med jämna mellanrum och kollar igenom honom och behandlar om han har ont någonstans. Skönt att ha den kollen!

Qurry då..hon skrämde oss ordentligt i onsdags. Hon har löpt väldigt länge och det kändes som att hon satte fart igen. Onsdagkvällen var hon väldigt trött och hörde inte mig när jag kom hem från jobbet. När vi somnat vaknade sen Otto med ett ryck. Han tyckte Qurry lät så konstigt. Vi far fram till henne båda två men hon är totalt utslagen. Jag trodde först att hon var död. Det var fruktansvärt!Men..det var nog bara så att hon sov väldigt djupt. Vaknade till och vi tempade men ingen feber hade hon. Dagen efter var hon pigg under promenader men sov djupt däremellan. Fredagen åkte vi till veterinären som bara trodde det var ovanligt långt löp och att hon blir trött av detta. I flytningen hittade man bara celler som vid höglöp, inget konstigt och faktiskt...Qurrys mamma Molly hade ju väldigt långa löp på slutet. Hur som helst...nu är Qurry pigg och glad och som vanligt igen. Underbart!

 

Så har vi sen senaste inlägget också hunnit med vår revy. Det blev 8 föreställningar. Jätteroligt har vi haft. jag har ännu inte fått några foton från revyn men ett par smakprov kommer här

Håkan och jag under repetition av "bondbrud"

 

Delar av vår härliga orkester repeterar

 

En av skådespelarna i revyn,Elin, har också varit här hemma på "prao" en dag...

det skulle mockas...

 

'

kaninerna skulle ha mat och lite gos, här är det Lille Skutt som pysslas om...

 

ensilagepåsar skulle packas och sen var det städning efteråt...

 

Atlas skulle motioneras... 

 

hundarna skulle simtränas. Här jobbar elin med Milla...

 

Dags för Qurry att få på flytvästen.

Denna dag gick alldeles för fort. Tack Elin för en trevlig dag!